1. Wanneer je bardienst hebt of gebruik maakt van de faciliteiten van het clubgebouw, kun je de sleutels afhalen bij Greeth Bolle, Lewestraat 38 Kloetinge.

Bel vooraf op (liefst uiterlijk 2 dagen van te voren) om af te spreken wanneer je de sleutels komt ophalen! Tel. 0113-850542

2. De sleutels geven toegang tot het clubhuis en de tussendeur hal / barruimte (hek en toegangsdeur zijn ook te openen met je ledenpas). Open bij mooi weer ook de schuifdeuren. Zet terrastafels en stoelen klaar. Maak indien nodig met een vochtig doekje tafels en stoelen schoon. Parasols staan in de berging.

3. Tijdens de bardienst serveren wij warme en koude dranken. Meestal beginnen we met het zetten van koffie. Controleer de tray’s met koffiemelk, suiker, koekje en lepeltjes. Vul de spoelbak. Achter de bar hangt een lijst met alle verkrijgbare producten en prijzen. Alle koude dranken staan in de grote koelkasten achter de bar. Er is ook tapbier verkrijgbaar. IJs en tosti’s liggen in de diepvries in de voorraadruimte. Tijdens toernooien worden er ook broodjes en snacks verkocht. Er moet contant afgerekend worden. Er worden geen consumptiekaarten meer verkocht. Leden die nog in het bezit zijn van een kaart mogen deze uiteraard nog opmaken.

4. Per 2014 worden er geen gratis kopjes koffie en/of thee verstrekt. Deze moeten dus normaal afgerekend worden of genoteerd op de consumptielijsten. Als bardienstmedewerker mag je per gewerkt uur een gratis consumptie gebruiken op kosten van de vereniging. Meer dan drie consumpties moeten worden afgerekend. Wij gaan ervan uit dat je de bardienst ‘nuchter’ draait. Koffie en thee mag je gratis drinken.

5. Voor competitieteams en leden van de Technische Commissie (TC) zijn er consumptielijsten. De competitieteams krijgen deze (voorbedrukte) lijst bij hun wedstrijdpapieren en dienen deze zelf mee te brengen. Op deze lijsten worden, buiten de datum en de naam van het team, alle consumptie per team of TC genoteerd. De competitieteams rekenen hun consumpties na afloop af. De lijst wordt zorgvuldig uitgerekend en na betaling gaat deze lijst als controle mee in het geldtasje. De lijst van de TC hoeft niet te worden uitgerekend, deze gaat ook in het geldtasje.

6. In het geldtasje zitten buiten de sleutels en het geld (€ 50,-) ook een aftekenlijst Barmedewerker en een bardienstformulier. Op de aftekenlijst vult iedere barmedewerker zijn gegevens in i.v.m. restitutie van je vrijwilligersbijdrage en het bardienstformulier wordt door de laatste barmedewerker van de dag ingevuld. Beide formulieren gaan ook in het geldtasje Er ligt op de bar een Barlogboek (=agenda). Hierin word per bardienstdag door de laatste barmedewerker zijn naam en het geldbedrag genoteerd wat hij in het geldtasje doet bij afsluiten. Wilt een competitieteam of de TC na einde bardienst nog blijven dan zal de consumptielijst van het competitieteam worden uitgerekend en betaald. Het geldtasje (met sleutels) blijft bij de laatst blijvende. Hierna kan eventueel een nieuw formulier uit de map genomen worden. Bij vertrek gaat ook dit formulier met het te betalen bedrag in het geldtasje. De laatst blijvende is verantwoordelijk voor het geldtasje en zorgt dat dit compleet ingeleverd word bij Greeth Bolle.

7. Werkzaamheden welke tijdens de bardienst maar zeker ook voor het afsluiten kunt verrichten.

• Voor en achterzijde bar schoonmaken met een schone vaatdoek.

• Eventueel op het terras lege glazen en servies (regelmatig) opruimen.

• Glazen goed spoelen (indien nodig ververs spoelwater met spoelglans) en op de juiste plaats zetten.

• Serviesgoed afwassen (eventueel met vaatwasser) en op de juiste plaats opbergen.

• Drankvoorraad aanvullen in grote koelkast achter de bar volgens de norm first in first out. De nieuwe voorraad plaats je dus achter de oude voorraad. Als er van een drankje of product (bijna) geen voorraad meer is maak dan een notitie op het whiteboard in de keuken. Er kan dan voor aanvulling gezorgd worden.

• Tafels schoonmaken. Zet barkrukken, stoelen en eventueel tafels op hun plaats

• Het clubhuis aanvegen inclusief keuken, kleedkamers, hal en toiletten. Bezem, veger en blik staan in de werkkast achter de bar. Je mag ook de stofzuiger gebruiken.

Afsluiten

• Stapel de terrasstoelen en tafels netjes op en zet deze in de hoek van het terras.

• Controleer of alle elektrische apparatuur (koffie, friteuses, audio en TV) uit staan. Indien gebruikt moet de vaatwasser een schoonmaak programma draaien voordat deze uitgezet kan worden (gebruiksaanwijzing in de keuken)

• Spoelbak en spatelglas legen en schoonmaken.

• Indien nodig draai de verwarming terug naar 15 graden. De thermostaat hangt naast de werkkast achter de bar.

• Leeg de prullenbakken (indien nodig)

• Controleer de toiletten en douches (alle kranen dicht)

• Sluit de schuifdeur en controleer of niemand meer aanwezig is in de kleedkamers en/of toiletten

• Sluit de deuren van kleedkamers en toiletten.

• Kijk of alle lichten uit zijn. (voorraadruimte, hal, kleedkamers en toiletten hebben een sensor en gaan automatisch uit)

• Sluit de tussendeur bar en hal af en sluit daarna zorgvuldig de toegangsdeur van het clubhuis. Trek de poort van het toegangshek zorgvuldig in het slot.

8. Wanneer je de laatste bardienst hebt, vul dan (als je het nog niet gedaan hebt) de aftekenlijst barmedewerker in. Ook het barlogboek en het bardienstformulier heb je zorgvuldig ingevuld. Alle formulieren van de dag (aftekenlijst, bardienstformulier en consumptieformulieren van competitie en TC gaan mee terug met het geldtasje.

9. Als je ‘s avonds bardienst doet, is het misschien prettig om de laatste klanten / leden in het clubhuis te vragen om samen af te sluiten en terug te fietsen. Het geldtasje met de sleutels dient na direct na afloop van de laatste bardienst in de brievenbus van Greeth Bolle te worden gedeponeerd